petek, 21. avgust 2015

Izlet v Strunjan II.

Foto sprehod po Strunjanu, drugi del.


Slovenija
Detajl spomenika padlim v NOB, ki so ga postavili prebivalci Strunjana 1946.

Slovenija
Čudovita, nizko stebelna sončnica

Enonadstropna hiša, z izrazito frčado na osrednjem delu strehe, stoji v Strunjanu, v bližini hotela Oleander. Kratko zgodovino hiše, so na moje poizvedovanje, razkrili na fb strani Strunjan. Gospa Klavdija Stupar je o hiši napisala, da je bila to vila De Comuni. V njej je živela gospa Elvira De Comuni s svojim možem, otrok nista imela. Ko je mož umrl, je v njegov spomin, poleg hiše dala zgraditi kapelico. Poimenovali so jo "Capela di Sant Antonio".
V 50-ih letih je hišo uporabljala policija, v njej so imeli pisarne. Gospa pravi, da so v tem času, v Tartinijevi vili imeli kadetsko šolo.


Slovenija
Vila De Comuni, ob strunjanskih solinah

Slovenija
Vila De Comuni s prizidkom, v katerem je bila do leta 1950. kapelica

Slovenija
Strunjanske soline, potok Roja in obnovljeni solinarski hiški

Slovenija
Hotel Oleander ob strunjanskih solinah. Na tem mestu je stal v istrskem slogu zgrajen počitniški dom PTT, ki so ga podrli.

Slovenija

Slovenija
Od strunjanskih solin do cerkve sv. Jurija v Piranu

Slovenija

Slovenija
Kamnito stopnišče, del železne ograje in polkrožna železna vrata pod stopniščem. Ohranili so tudi železni obroč za privezovanje živali. Strunjan 28
Slovenija
Oblaki se zbirajo :) Drevored pinij v Strunjanu. Kjer je nekoč potekala železniška proga Parenzana pa so uredili park, otroško igrišče, tu je od leta 1980. tudi spomenik padlim v NOB

Povezano: Izlet v Strunjan

Ni komentarjev: