nedelja, 16. november 2014

Družinski center Mala ulica

Simpatična hiša, nenavadne oblike, je bila zgrajena leta 1910. kot ljudsko, javno kopališče. Ima dvojni vhod in dva kraka, v katerih so bile razporejene kopalnice, ob oknih v obliki bifore pa je bil hodnik. Nad vhodom je atika, ki se zaključi v obliki trikotnika. Zgradbo krasi enonadstropni, šesterokotni stolp.
Januarja 2013. pa se je javno kopališče, vmes je bila tu tudi picerija, spremenilo v pravljično mesto za predšolske otroke. V pritličju je Ljubljana v malem, tobogan, labirint, stanovanje in Mestni trg. Imajo tudi kotiček za dojenčke. Stari dimnik se je spremenil v mestni park, okoli njega pa so speljane stopnice, ki nas vodijo do knjižnice pod oblaki. Super ideja, v družinskem centru Mala ulica, na Prečni ulici 7, je poskrbljeno za otroke pa tudi za njihove starše.

Simpatična hiša, na Prečni ulici 7, je v svoji stoletni zgodovini doživela preobrazbo od javnega mestnega kopališča do picerije pa vse do pravljičnega mestnega igrišča za predšolske otroke, Mala ulica.

Družinski center Mala ulica oziroma otroško igrišče na Prečni 7, so odprli januarja 2013.

Ljubljanska mestna kopel. Otroci se radi igrajo z vodo. V družinskem centru Mala ulica, so uredili prostor za igre z vodo

Načrt nekdanjega javnega kopališča na Mali ulici

Nekoč dimnik, danes stopnišče, ki vodi v knjižnico pod oblake in druge kotičke

Mestni park v nekdanjem dimniku


Knjižnica pod oblaki

Mestna ulica in Ljubljana v malem

Delovni kotiček v Mali ulici

Mestna kavarna v Mali ulici

Kotiček za dojenčke

Ljubljanski grad

Vhod v stanovanje

Mestni trg (levi trakt nekdanjega javnega kopališča) je namenjen prireditvam, predstavam, nastopom, predvsem pa igri predšolskih otrok, tako kot vsi prostori v pravljično urejenem Družinskem centru Mala ulica.

V vhodni veži, krasijo steno ptički



Ljubljanske foto zgodbe: OHS - Galerija River











Ni komentarjev: