sreda, 14. januar 2015

Bobovo darilo, James Bowen

 Bobovo darilo, James Bowen. Nadaljevanje zgodbe, Moj maček Bob. Zgodbe, ki govori o življenju dveh izgubljenih duš, ki sta poskušali preživeti na ulicah Londona.


hišni ljubljenček

James Bowen
Bobovo darilo

Naslov originala: A Gift From Bob
Mladinska knjiga, 2014
122 strani

Ko zagledaš knjigo, s tako prisrčno fotografijo na naslovnici, kot je na knjigi, Bobovo darilo, jo prav gotovo moraš vzeti v roke. Prikupni maček, ki je samo po videzu podoben Garfieldu, kar kliče po branju zgodbe, ki jo ponuja knjiga.

Glavna zvezda knjige je maček Bob, ki smo ga dodobra spoznali že v prvi knjigi z naslovom, Moj maček Bob. Avtor, James Bowen, nam pripoveduje zgodbo o tem, kako je s pomočjo svojega najboljšega prijatelja in hišnega ljubljenčka Boba spoznal, da božič le ni samo čas osamljenosti in da ni samo še en običajen dan v letu.

James, že od otroštva naprej, ni maral božičnih praznikov. Z mamo sta živela v Avstraliji. Za praznike sta si vedno privoščila potovanje, toda James je bil vedno sam in osamljen. Nekaj božičnega vzdušja je doživel, ko je božič praznoval v krogu očetove nove družine. V odraslih letih, ko je že dodobra zabredel na pot odvisnosti pa se mu je zdelo čudno, zakaj ljudje tako brezglavo zapravljajo na nekaj, kar se je njemu zdelo kot še en dan v letu.

Toda, pojavil se je še en brezdomec, ki mu je popolnoma spremenil življenje. Maček, ki ga je poimenoval Bob. Ker ga nihče ni iskal, ga je James vzel za svojega. Začelo se je čudovito popotovanje dveh izgubljenih duš, ki sta bili druga drugi v oporo. Ko je bilo Jamesu težko, je maček to začutil Skočil mu je v naročje, ga z glavo sunil pod brado, ga podrgnil po vratu in zapredel, kot bi hotel reči, ne skrbi prijatelj moj, vse bo še v redu.












Ni komentarjev: